Logo Koninklijke Harmoniekapel Delft

Film Planet Earth

gepubliceerd op 06 maart 2024

A musical ode to our planet - Op zaterdag 11 november 2023 was de TU Aula Delft het decor voor een epische muzikale ervaring. Een groot symfonisch blaasorkest van ruim 80 muzikanten, een mysterieus dameskoor, prachtige beelden van onze kwetsbare planeet, een inspirerende spreker, scholieren die zich bekommeren om het klimaat, een bomvolle Aula van de TU Delft en indrukwekkende muziek van de bekendste componist van de Nederlandse blaasmuziek, Johan de Meij.
Geniet van dit fantastische concert van Koninklijke Harmoniekapel Delft, samen met het dameskoor van Krashna Musika, verder aangevuld met projectzangeressen uit de regio onder leiding van Ruben de Grauw. Het orkest en koor staan onder leiding van maestro Paul van Gils.

Voorafgaand aan het concert hebben onze bezoekers genoten van een inspirerend theatercollege van Anna Gimbrère. Ze nam iedereen mee, een stukje de ruimte in. Vanaf grote hoogte keken we samen naar spectaculaire beelden van onze thuisplaneet. We zoomden daarna langzaam in om enkele grote vragen te beantwoorden. Hoe ontstond er leven, hoe werd onze planeet zo ongelooflijk uniek en bijzonder? En belangrijker nog: hoe zorgen we er samen voor dat we al dat moois koesteren en bewaren? Anna is een bevlogen verteller met een aanstekelijk enthousiasme. Na deze avond kijken we heel anders naar onze aarde!

Bij een avond over het koesteren van onze planeet mogen die jonge mensen dan ook niet ontbreken. In de weken voorafgaand aan het concert, werkten meer dan 200 middelbare scholieren bij het vak Onderzoek & Ontwerpen aan een bijzonder project. Dit bijzondere vak wordt alleen gegeven op Technasiumscholen. De scholieren kregen van de KHD de opdracht om een installatie of kunstwerk te ontwerpen die de bezoekers van Planet Earth op een verrassende manier bewust moet maken van de gevolgen van klimaatverandering. Tijdens het ontwerpproces kregen de leerlingen bezoek van experts op het gebied van duurzaamheid en klimaat, die tips gaven om de installaties nóg beter en effectiever te maken. De beste ideeën zijn letterlijk op het grote podium in de spotlights gezet.
De Technasia die meededen aan dit project zijn: het Christelijk Lyceum Delft, Da Vinci College Leiden, Northgo College Noordwijk, ISW Hoogeland Naaldwijk en Melanchthon Bergschenhoek.

Componist Johan de Meij
Met beelden van CineSymphonie-Planet Earth door Dyan Machan en Jed Parker
Concertregistratie: Lex van Diepen (geluid) en Crinso (video)

Volgend nieuwsbericht
Bestuurswissel en jubilarissen
Vorig nieuwsbericht
Word vriend van de KHD
Contact

Hopstraat 45
2611 TB Delft

info@harmoniedelft.nl

Privacy beleid

Gratis de KHD sponsoren!

Social Media

@harmoniedelft


Repetities

Jong KHD
Woensdag 18.30-19.30 uur
Kapel
Woensdag 20.00-22.15 uur
Kleine Harmonie
Donderdag 20.00-22.00 uur

Stanislascollege
Krakeelpolderweg 1
2613 NV Delft